3 Ocak 2011 Pazartesi

Biberli Ekmek

Çook leziz bir şey efenim hemen tarifini vermek istedim. Eşimin annesinden öğrendiğim bu ekmek çeşidine bayıldım. Fotoğraftakini ben yapmadım ama kendim yapmış gibi tarifini verebilirim. Hem bana da hatırlatma ve bir dürtme olur bu. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Öncelikle hamur mayalıyorsunuz bunun nasıl yapıldığını benim gibi bilmiyor ve onu sonra öğrenirim diyorsanız ekmek fırınına gidip hamur alıyorsunuz. Sonra bu hamurları top top yuvarlayıp üstüne hafifçe bastırıyorsunuz ve fırın tepsisine diziyorsunuz. Diğer yandan bir tane soğanı rendeliyorsunuz içine biber salçası koyuyorsunuz ve bu karışımı top top yaptığınız hamurun üstüne sürüyorsunuz en üst kısmına da susam ekiyorsunuz. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyorsunuz. Sonra afiyetle yiyorsunuz efenim afiyet olsun.
Öncesi
Ortası
Sonrası......

Hiç yorum yok: